Minimaratón MMM. Hľadá sa…

MMM Minimaratón

Populárny Minimaratón MMM, nesúci dnes názov U.S.Steel Family Run, už má vek úplnej dospelosti.

Minimaratón MMM – minulo mu 21 rokov, a tak nás láka vedieť, ako sa dnes darí tým, čo pamätajú jeho počiatky. Či ich stále drží bežecká vášeň, ktorá sa ich prvý krát zmocnila na trati tohto rodinného behu, v neopakovateľnej atmosfére maratónskych Košíc, držiac sa ešte mnohokrát za ruku svojich rodičov.

A najviac sme zvedaví, či sa niekto z nich postupne prepracoval až k méte najvyššej, za ktorú v tomto prípade môžeme považovať zdolanie celej maratónskej vzdialenosti. Len čo sme túto otázku v úzkom kruhu vyriekli, dostali sme tak trocha nečakanú odpoveď.

Tiborove začiatky

Takýmto príbehom sa môže pochváliť dnes najlepší slovenský maratónsky bežec Tibor Sahajda. Spomenul si celkom presne, že ako žiak základnej školy v Raslaviciach štartoval na preteku Minimaratón MMM v roku 2004 a hoc nevyhral, motivácia ostala a postupne sa z neho vykľul veľký bežecký talent.

[siteorigin_widget class=“SiteOrigin_Widget_Image_Widget“][/siteorigin_widget]

Pripomeňme, že Tibor sa na Medzinárodnom maratóne mieru v roku 2017 prebojoval do najlepšej desiatky, vytvoril si výborný osobný rekord 2:18:44, a ak všetko pôjde dobre, má pred sebou určite ešte zaujímavú bežeckú kariéru.

Nájdu sa teda medzi nami i ďalší, ktorí po skusoch na trati dlhej 4,2 km ubehli neskôr v Košiciach i jej desaťnásobok, hoc bez ambícií podobných tým Sahajdovým? Pochváľte sa a dajte nám rozhodne vedieť.

Už dnes sa tešíme, ako sa nám podarí v nedeľu 7. októbra dať do pohybu ďalšie tisícky detí, aby sa nadchli a na dlho našli potešenie pri športovaní a všetkom čo k nemu patrí.