Zdravý recept sezóny: Tekvicový nákyp

Tento recept sme vyskúšali nedávno. Veľmi chutné a ľahké jedlo na teplé letné dni. Navyše tekvica má sezónu, takže jej kúpite veľa a lacno.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 50 minút
Počet porcií: 4 menšie porcie

Čo potrebujeme:

1 kg tekvice, 4 vajcia, 2 PL rastlinného tuku, 150 g nastrúhaného syra 30 %, 0,25 l jogurtu, morská soľ, majoránka, oregano, kurkuma alebo bazalka a petržlenová vňať.

Postup:

Tekvicu olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, žĺtky zašľaháme do rastlinného tuku, pridáme strúhaný syr a jogurt, zamiešame s tekvicou a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme a okoreníme. Potom dáme do vymastenej misy zmes a asi 50 minút pečieme vo vlažnej rúre doružova. 

Mia

Autor: www.cvicte.sk
foto: www.cvicte.sk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.